Bonusy k přednáškám (Animefest 2010 a 2011)

27. 2. 2012 by Lusi - ,

Vždy, když připravuji přednášku, nápadá mě v průběhu spousta věcí, které do ní nakonec zapomenu nebo nestihnu dát. A když odpřednáším, napadne mě zpravidla další tuna, na kterou jsem předem ani nepomyslela. A protože vás o tyhle post-záchvěvy nechci ošidit, přináším pár bonusových materiálů ke svým Animefestovním přednáškám z posledních dvou let. Témata byla Reverse Harem a Crossdressing. Slajdy ke zmíněným přednáškám included.

Tento článek nebude příliš informačně hodnotný, zato z něj budu mít minimálně já dobrý pocit, že jsem vás o nic neošidila :) Navíc se jeho obsah se možná bude v průběhu času měnit. Je totiž možné, že budu text postupně ještě doplňovat, až /pokud si vzpomenu na další zapomenuté perly.

Reverse Harem

Hodně nestihnutého materiálu z téhle přednášky jsem vám už na webu vynahradila. Především sérií článků s výsledky průzkumu, který jsem dělala před přednáškou.  Druhý rest v podobě nefunkčního obrázku z prezentace jsem splnila dodatečným zveřejněním v reportu z festu. Na co jsem ale zapomněla, a určitě si zaslouží být zmíněno, jsou další příklady reverse harémů mimo pole anime. Na přednášce sice padla Sněhurka a sedm trpaslíků, vaší pozornosti by ovšem neměly ujít ani následující dva případy, jistě důvěrně z známé z vašich dětských let:

 

Šmoulové!

Jak jsem na ně mohla zapomenout?! Nejspíš největší reverse harem ever. Kam se hrabe Angelique! :)

 

Čtyřlístek…

Jasný důkaz toho, že idea obrácených harémů je silně zakořeněná i v české kotlině. Yay ;o)

 

Crossdressing

U crosdressingové přednášky mě nejvíc mrzí, že diváci neměli možnost vidět všechna videa kvůli vážně nečekaným technickým potížím. Sem je ke stažení házet nebudu, nejsou úplně nejmenší. Pokud by o ně ale měl někdo zájem, můžu je dočasně uploadovat na nějaké úložiště. Kdyžtak se hlaste.

Další věcí, která se mi do prezentace nedostala, ač by si to zasloužila, je komix po levé straně. Kreslil ho Sir_Pete do FestZinu 2009 a k tématu se skvěle hodil. Akorát jsem si chtěla před přidáním do prezentace vyžádat svolení od autora a než jsem se k tomu dostala, už jsem na původní záměr zcela zapomněla. Tak ho prostě ukradnu teď a je to. Vyřízeno.

 

Prezentace

Prezentace k výše zmíněným přednáškám ke stažení:

Videozáznamy z těchto přednášek se, pokud vím, potulují různě po internetu. Kdyby vás zajímaly, zkuste YouTube kanál Animefestu nebo přímo stránky festivalu.

 

Napsat komentář