Tipy týdne – 2016 4Q

24. 4. 2017 by Lusi - , , ,

TTlogo

Abych to tu dala trochu do kupy a up to date, přináším popořadě nejdřív souhrn tipů týdne za poslední čtvrtletí roku 2016. Záhy na vás čekají už i tipy za první čtvrtletí roku letošního.

Grant Woolard

~ 40.týden ~

Vybrat tip za minulý týden bylo docela náročné. Sima Martausová vydala nové CD, ale tipů na desky bylo v poslední době až až. Pak taky kamarádi z Všelijak spustili kampaň na hithitu, tak těm nezapomeňte přihodit nějaké korunky na vydání alba.

Nakonec jsem ale vybrala týpka jménem Grant Woolard, co na sém youtube kanále a dělá neuvěřitelné mashupy. Třeba tenhle ze songů o věcech  – kolik jich poznáte? Pokud máte radši klasičtější hudbu, doporučuji Classical Music Mashup. A pro extrémní fandy jihovýchodní Asie směsku státních hymen – East Asian Anthem Mashup.

TOTORO Meals

~ 41.týden ~

Protože každé jídlo může vypadat jako Totoro!

Minimálně jedna Japonka ho tak dokáže uvařit a upravit. Fotky včetně receptů umisťuje na svůj blog. Sledovat ji můžete i na TwitteruFacebooku nebo Instagramu.

 totor3   totor2

Akicon 2016

~ 42.týden ~

Tipem za tento týden je akce, jejíž organizaci jsem se intenzivně věnovala poslední dva měsíce a méně intenzivně ještě půl roku navíc. Tadá! Přišel čas Akiconu!

Nezaváhejte a dorazte se podívat na další ročník pražského festivalu japonské popkultury, letos s ústředním tématem „WTF“, takže čekejte nečekané!

Pokud byste chtěli dorazit konkrétně na moje body programu, tak v sobotu 29.10. ve 14:30 mám v hlavním sále (a na streamu) přednášku o Japoncích a deštnících. Ve 20:30 vás pak ve stejný den na stejném místě čeká epická PROTlakshow. Budu se na vás těšit!

Akicon - program

Things I have drawn

~ 43.týden ~

Tipem týdne je tentokrát věc, která v minulém týdnu rozesmála nahlas snad celý internet.

Jistý tatínek bere kresby svého šestiletého syna a snaží se pomocí božích fotomontáží přesvědčit svět, že jeho synek nekreslí realitu zkresleně jako ostatní děti, on ty věci totiž v tomhle stavu už potkává a jen je dokonale 1:1 přenáší na papír

Mými favority jsou kočka, slon a žirafa. Která zvířata dostala vás?

Things I have drawn – Instagram

43_1  43_2

Gakuen Handsome

~ 44.týden ~

Dlužím vám tip za minulý týden. Jelikož to byl týden hned po Akiconu, i tip se ponese v duchu letošního tématu „WTF“. A to tím způsobem, že ve mně evidentně ještě chvíli vydržel hodnotový žebříček z Aki typu „čím víc wtf, tím lepší umístění“. A proto se do tipů týdne probojovalo anime Gakuen Handsome. Názor si udělejte sami. Ale já se dost zasmála, a to nejsem běžný divák jauvajs, na které je to parodie, a nemám ta klišé tak v malíku.

Gakuen Handsome

Arrival

~ 45.týden ~

Tipem za minulý týden je film, který aktuálně běží v kinech a za mě osobně je to zatím rozhodně nejlepší film roku. Je to o jazyce, vztazích, vnímání času… jo a taky o emzácích. Každý si v tom může najít své oblíbené prvky  Každopádně parádní sci-fi, které mě málem minulo. Dojděte si na něj, dokud je ještě v kinech.

45

hlaseni.net

~ 46.týden ~

Tipem za tento týden je boží stránka, která schraňuje informace o všech znělkách, hlášeních a zobrazovacích systémech na českých nádražích.

Já jsem z toho naprosto unesená, protože mám tyhle věci hrozně ráda. Takový systém hlášení v sobě totiž zahrnuje hudbu, voice-acting, logiku a informační systém – samý skvělý věci!

Samotný seznam znělek, z čeho pochází a na jakém nádraží hrají kterou, je podle mě dostatečně zajímavá věc na to, aby zaujala každého.

A pokud jste trochu větší geekové, můžete si nastudovat, jak se liší informační tabule od jednotlivých výrobců a pak s tím machrovat na nádražích. Nebo si o tom pokecat se mnou, kdybyste mě na tom nádraží náhodou potkali

46

Bad Lip Reading

~ 47.týden ~

Díky Sykymu jsem minulý týden znovuobjevila Bad Lip Reading videa. A to jsem předtím ani netušila, že dělají i hudební klipy z filmů. No, SEAGULLS!! u nás frčeli celý víkend:

KonMari

~ 48.týden ~

Rozkošná Japonka Marie Kondo je světovou odbornicí na uklízení. Má na to vlastní způsob (metoda KonMari), píše o něm knížky, přednáší a dělá profesionálního uklízecího konzultanta.

A jako bonus je jí hezky rozumět i v japonštině  Ve videu je ale i překladatelka do angličtiny.

Minikapela – Best of

~ 49.týden ~

Tip za minulý týden je opět hudební. Minikapela vydala své debutové album. A protože se s tím nemazali, nese rovnou název Best of.

Kromě geniálního komba písní Musíš bejt na sebe tvrdej a Musíš bejt na sebe hodnej, obsahuje ještě další tří songy, co rozhodně stojí za poslech.

Najdete na všech dobrých hudebních službách, třeba Google Music.

Greenglasses

~ 50.týden ~

Výsledek obrázku pro greenglasses cz logoZa minulý týden mě rozhodně nejvíc dostala a potěšila stránka Greenglasses, na které najdete mapu spousty služeb a produktů po Praze, které se nějakým způsobem chovají ekologičtěji a můžete je volit jako udržitelnější alternativu k věcem, které normálně kupujete/využíváte.

Já tam třeba našla hromadu cool podniků a služeb, o jejichž existenci jsem vůbec nevěděla, a ráda je vyzkouším. Takže určitě doporučuji proklikat, nevíte, co vše můžete objevit

 

A jako bonus přihazuji ještě svůj letošní vánoční playlist, když už jsou ty svátky a tak

Eduard Ingriš

~ 51.týden ~

Vytahuji jeden tip týdne ze svého bufferu. Mezi svátky totiž určitě máte čas doplnit si znalosti o tomhle českém chlapíkovi, který byl naprosto ultimátní borec, přestože se o něm moc nemluví. Slavný skladatel, mořeplavec, kameraman a jednoduše muž mnoha talentů a tuhého kořínku.

Viděla jsem o něm zmínky jako o „českém Forrestu Gumpovi“ nebo „skutečném Járovi Cimrmanovi“. Nejlepší ale bude, když si ho prostudujete sami. Posloužit vám k tomu může třeba dokument Ingriš! Eduard Ingriš.

ingris

Asian Life Hacks

~ 52.týden ~

Konečně nějaké lifehacky, které jsou k něčemu a většinu jsem neznala! A jako bonus jsou původem „asijské“  Snad obohatí i vás.

 

Aktuální tipy můžete sledovat na stránce Lusi’s Vortex na facebooku.

Napsat komentář