Tipy týdne – 2016 3Q

26. 11. 2016 by Lusi - , , ,

TTlogo

Tipy za třetí čtvrtletí roku 2016 přichází možná trochu ve skluzu, ale pořád jsou aktuálnější než článek o Pokémon GO (co mi dal a vzal), který jsem chtěla vydat původně ještě před nimi. Měla jsem ho ale rozepsaný tak dlouho, až už byl najednou úplně pasé. Tak tady máte radši ty tipy…

Flaškinet

~ 27.týden ~

Dnešní tip je hudební. A to na nejoriginálnější hudebníky, které jsme potkali na festivalu ve Varech. Flaškinet – nečekaná kombinace lahví s vodou a kytary. Ale hlavně, co všechno na to dokázali zahrát. Filmové melodie nevyjímaje. Užili jsme si je fakt hodně při dlouhém čekání na film a když jsme se za pár hodin vrátili, tak tam ještě byli. Takže krom neuvěřitelného repertoáru i neuvěřitelná výdrž :)

Nejoriginálnější inzerát na byt

~ 28.týden ~

Minulý týden jsem nestihla vydat tip, tak aspoň zpětně. Největší posedlostí bylo samozřejmě Pokemon GO, které je od soboty konečně oficiálně dostupné i u nás. Ale jelikož se tomu nedalo nikde vyhnout a znají to už jednoduše všichni, stěží by se to dalo považovat za tip. Tak jsem se rozhodla do tipů tentokrát hodit jeden velice kreativní inzerát na prodej bytu, který mě v neděli hodně dobře pobavil. Mým favoritem je tam ta garáž, tu bych si skoro koupila, i když bydlíme úplně jinde…

Jinak chlapíka, který inzerát podal, můžete sledovat na FB, zdá se, že je dost vtipný, i když zrovna žádný být neprodává ;)

Prodej bytu 3+kk, 70 m² bez realitky

Turistovy malé radosti v Japonsku

~ 29.týden ~

Tipem týdne je tentokrát přednáška, kterou chystám pro brněnskou Knihovnu Jiřího Mahena do cyklu Toulky asijskou kulturou.

Jmenuje se Turistovy malé radosti v  Japonsku a bude o cool drobnostech, na které můžete narazit při cestování po Japonsku, a všichni jste na ni srdečně zváni! Tak nezapomeňte dorazit 3. srpna do Brna!

Více podrobností bylo na FB události a z pražské reprízy existuje i záznam:

Sej Roška

~ 30.týden ~

Ajaj, nějak se tu dlouho neobjevily tipy týdne. Ale nebojte, tipy byly, jen jsem je nestihla zveřejnit. Takže jeden rovnou za 30. týden, kde byla nejžhavějším tipem Sej Roška – youtuberka, která, co se týče beauty vlogů, jede stejnou ligu jako Tlakshow :)

Cryptomania Trails

~ 31.týden ~

Hned pokračujeme v krasojízdě. Tipem za minulý týden jsou Cryptomania Trails – městské šifrovačky, které si můžete zahrát kdykoliv (v Praze nebo Brně).

Vyzkoušeli jsme v Brně trail Tmavomodré dobrodružství, bylo to super, a k našemu velkému překvapení se náš tým Párek v rohlíku umístil na úplném čele výsledkové tabulky. A stále drží!

Jestli nás chcete zkusit porazit nebo si jen zakčnit běžnou prohlídku města, určitě vyzkoušejte.

40

Blok experimentálních přednášek

~ 32.týden ~

Tipem za minulý týden je tip na tento týden :) Konkrétně na sobotu 20.8. ve 13:00, kdy na NatsuConu proběhne další Blok experimentálních přednášek, kterého jsem také součástí.

Témata vám prozradit nemůžu, ale budou tradičně náležitě vypečená a taková, na která jinde nenarazíte (no dobrá, letošní WTF Akicon bude v tomhle možná trochu konkurencí). Loni jsem nutila diváky ve své desetiminutovce cvičit a učit se u toho japonsky. Takže asi tak. Nenechte si ujít!

Záznam z bloku zatím není zveřejněný.

Lamy v čepicích

~ 33.týden ~

Tipem za minulý týden mělo být nové AMV Peklo, ale jelikož ještě nevyšlo, dáme si něco s ním spojené. (EDIT: Peklo už samozřejmě vyšlo, podívat se na něj můžete ZDE)

Díky letošnímu Peklu jsem totiž zjistila, že mě zcela minul kultovní animák Lamy v čepicích. Scénky s psychopatickými lamami, které má původně na svědomí tvůrce Charlie the Unicorn, získávají v amatérském českém dabingu ještě nový rozměr.

Za mě je jasným favoritem první díl v českém znění. Ostatní jsou v obou jazycích už takové meh… (pro ty, co byli na mé přednášce, takové „bimjó“:)

Píseň o zimě a jaru

~ 34.týden ~

Tehle tip jste v ideálním světě měli vidět už někdy v dubnu, kdy byl ten pravý čas vydávat hry, které lidi vytvořili v rámci #NaNoRenO měsíční challenge… My svou hru s Please Wait sice celou včas dodělat nestihli, ale nedávno jsme se usilovně vrhli na dokončení, a tak si naše dítko konečně můžete stáhnout.
Jedná se o krátkou pohádkovo-folklórní visual novelu, ve které jsme se pokusili skloubit japonské a slovanské tradice a mýty. Já k tomu dělala hudbu, a tak jsem snad poprvé v životě skládala něco jako „lidovky“ :) Malá ukázka tady na twitteru.

Ve videu je trochu zhoršená kvalita zvuku. Ve hře je to cajk, nebojte.

Light & Love – Surrender To The Stars

~ 35.týden ~

Můj nejoblíbenější český boyband (POKÁČ boyz prominou;) vydal minulý týden svou první desku, takže tip týdne bude tentokrát hudební. Jde o Light & Love a jejich Surrender To The Stars. Tihle bráchové srší neuvěřitelně pozitivní energií a z toho alba je to hodně cítit 👍
A za mě mají ještě velké plus, že se hned objevilo na Google Music (v all accessu) a předpokládám, že i na Spotify, Deezeru a dalších…

35

Jananas – To samo

~ 36.týden ~

S těma novýma skvělýma deskama se nějak roztrhnul pytel, nebo co. Ne, že bych si stěžovala. Minulý týden vydala dlouho očekávané nové album nejsympatičtější a nejvtipnější česká skupina Jananas, takže tip mám zase jasný. Desku TO SAMO najdete na všech nejběžnějších internetových hudebních službách a obchodech. Kdo Jananas neznáte, určitě si je zkuste poslechnout, kdo je znáte, vám nemusím říkat nic :)

36
P.S. Díky Portymu za tweet, jinak bych si vůbec nevšimla, že je album už venku, i když by se mi to logicky mělo objevit ve FB feedu a tak vůbec o.0

Abroad in Japan

~ 38.týden ~

Můj nejvíc nejoblíbenější youtuber má nově zřízený Patreon, takže jsem mu vyhradila přednostní místo v tipech týdne, přestože to není objev posledních dní, ale dlouholetá láska. Pokud máte rádi britský humor a Japonsko, tak lepší kanál, kde se spojují tyto dvě věci, než Abroad In Japan nenajdete.

Takže, pokud neznáte, seznamte se (z poslední doby doporučuji třeba video níže), a pak šupky hupky podporovat, pokud vás taky dostane!

Alt for Norge

~ 39.týden ~

Dnešním tipem je reality show, kde jsou mladí Američané norského původu odvezeni poprvé v životě do Norska, aby tam poznali své kořeny. V průběhu cestují po Norsku, plní u toho různé úkoly a postupně se dozvídají informace o svých předcích.

Jde sice o norský pořad, ale většina je anglicky, takže i norštinou nevládnoucí diváci můžou v pohodě sledovat. A že je co sledovat! Dostanete spoustu nádherné přírody, fascinující kultury, šílených tradic a pořádný nášup føøøølelser (feeeels)! Citlivější duše si připraví kapesníčky už na první díl.

Momentálně běží už sedmá sezóna (předchozí jsem neviděla) a díky jednomu youtubovému dobrodinci ji můžete sledovat online. Jen doufám, že se nakonec (mimo kameru) se svými norskými rodinami setkají všichni, protože jim to fakt přeju.

A jelikož to z youtubu už bylo odstraněno (a já se teď nedozvím, jak to dopadlo a jestli vyhrál můj favorit Johnny) :((, hodím vám sem akorát tak americkou upoutávku.


Aktuální tipy můžete sledovat na stránce Lusi’s Vortex na facebooku.

Napsat komentář