Lenovo P70 – jak na problémy s Pokémon GO

12. 8. 2016 by Lusi

Lenovo-PoGo_logo

Lenovo P70 není vůbec špatný telefon. Chcete-li ale na něm hrát Pokémony, budete potřebovat spoustu trpělivosti. A taky následující rady.

Pokud jste vlastníky Lenova P70 a zároveň hráči Pokémon Go, pravděpodobně už jste zažili několik chvil, kdy jste měli chuť třísknout s tím telefonem o zem. Přístroj jako takový považuji za docela kvalitní, ale zrovna s kompatibilitou s Pokémony je to dost tragédie.

Sama jsem narazila už na několik problémů a překážek, u kterých se mi často ne úplně lehce hledalo řešení, takže jsem se rozhodla podělit o to, na co už jsem přišla. Následuje přehled nejzásadnějších problémů a řešení, která zabrala pro můj nerootnutý P70 s Androidem verze 4.4.4.

#1: Nefunguje GPS

Pokud vám Pokémon GO neustále hlásí „GPS signal not found“, pravděpodobně je problém v samotné funkčnosti GPS.

GPS

Přibližně od 25. července většině vlastníků P70 kompletně přestala fungovat GPS. Mně třeba hodně zlobila už předtím a jen se to trochu zhoršilo. Na oba tyto problémy se ale našlo řešení. Sice ne úplně příjemné, ale funkční. Ukázalo se, že lenovácká GPS v tomto telefonu se pravděpodobně nemá ráda se dvěma dalšími aplikacemi.

Řešení:

Aplikací, která problémy způsobuje, může být paradoxně Lenovo Weather nebo Google Play. Často obě. Nejjistějším řešením je deaktivovat obě aplikace. To zahrnuje smazání dat, odinstalaci aktualizací a deaktivaci. Někomu údajně stačilo deaktivovat jen jednu z nich, můžete zkusit postupně. Každopádně se zdá, že problém zcela nefunkční GPS disable obou vyřeší v naprosté většině případů.

#2: GPS je nepřesná

Pokud jste vyřešili předchozí problém a řídíte se všemi na internetu dostupnými obecnými radami (máte zapnutou polohu, zjišťování polohy i ze sítě, vypnuté mock locations v nastavení pro vývojáře atd.), ale přesto vás GPS často hází někam úplně do pryč, o moc lepší to asi už nebude. A zbývá vám už jen jeden ubohý tríček.

Řešení:

Na tohle jsem zkoušela různé aplikace, co vám mají pomoci zpřesnit GPS, restartovat GPS senzory a další vyfikanosti, ale žádné zlepšení jsem nevypozorovala. Nakonec mi ale většinou nejvíc pomohlo k datům prostě ještě přizapnout i wi-fi. A to i v případě, že se k žádné konkrétní wi-fi síti nepřipojíte.

#3: Nejde nainstalovat update 0.33.0

Když už si myslíte, že jste z nejhoršího venku a Pokémoni vám tak nějak fungují, rozhodne se Niantic vydat novou verzi. A k tomu ještě znemožnit používání předchozí verze bez updatu. A jako třešnička na dortu k tomu některým uživatelům P70  Google Play nahodí hlášku, že hra už není s vaším telefonem kompatibilní, konkrétně “Your device isn’t compatible with this version”, případě ve webové verzi Google Play “Tato aplikace není kompatibilní se žádným z vašich zařízení.”

Play

No, pokud jste řešili problém č.1, tak máte v mobilu pravděpodobně zablokovanou Google Play aplikaci, takže buď si ji kvůli updatu budete muset znovu zaktivnit a updatovat, nebo se spolehnout jen na instalaci přes web.

Řešení:

Tuhle patálii se mi povedlo vyřešit bohužel spíš nějakou náhodnou haluzí, než přesně promyšleným plánem. Pokud máte tip na nějaký zaručeně funkční postup, jak to vyřešit, sem s ním! Bude se mi jistě ještě hodit.

Každopádně můj postup spočíval ve všemožném promazaní cache – především Pokémon GO a Google Play a restartu telefonu. Poté se webová verze Google Play na chvíli slitovala a uznala, že mé Lenovo P70 kompatibilní je. Rychle toho využít, spustit instalaci a hurá! A pak samozřejmě zase deaktivovat Play na telefonu, restart a tak… však už to znáte.

Jinak je tu samozřejmě ještě cesta ruční instalace APK ze zdroje, kterému důvěřujete. Přijde mi to ale trochu uhozené, když víme, že ten telefon by se hrou dle oficiálních požadavků kompatibilní měl být.

#4: Nejde se přihlásit, přestože ostatní se servery problém nemají

Aby toho nebylo málo, od updatu 0.33.0 má mnoho vlastníků P70 problém s přihlášením. Obzvláště, pokud se logují přes Google účet. Neustálá konečná na obrazovce s hláškou, jak servery poníženě děkují za náš zájem a je jim stydno, že to nezvládají, případně neúnavná vyskakující tabulka Failed to log in. se staly našimi věrnými společníky.

RETRY

 

Řešení:

Občas na tenhle problém zafunguje, pokud hoooodně dlouho klikáte na Retry. Díky, facebooková skupino. Je tu ale ještě jedna alternativa.

Šílené, ale většinou funkční řešení zveřejnil jistý Vlastimil Černý ve svém hodnocení na Play Storu a jsem mu za to nesmírně vděčná. Spočívá v tom, že se musíte odlogovat, vytvořit si druhý účet na Pokémon Trainer Clubu (případně se do něj přihlásit, pokud už ho máte), po přihlášení do aplikace si v něm chvíli poklikat, pak se odhlásit a přihlásit zpět Google účtem. Ozkoušeno několikrát a funguje téměř zázračně.

Pokud se vám nedaří přihlásit ani Trainer Club účtem, je možné, že problém není jen váš kvůli telefonu a jsou prostě doopravdy přetížené servery. A pokud ne, ještě dost často zabírá restart telefonu, přihlášení přes Trainer Club, odhlášení a přihlášení přes Google účet.

Ultimátní řešení všech problémů (možná)

Zahodit telefon nebo se vykašlat na celý Pokémony! Jo, to by taky fungovalo, ale není to to, co jsem měla zrovna na mysli. Hodně lidí doporučuje update Androidu na 5.1, který pro tenhle telefon v ČR není dostupný, ale je možné tohle omezení obejít. Zdá se, že frčí zejména změna regionu na Pákistán – návod třeba tu. Mnou nevyzkoušeno.

 

Jestli máte podobné zkušenosti, případně nějaká lepší řešení, budu se na ně těšit v komentářích. Vyřešme je všechny!

 

Napsat komentář