OK Go dotřetice – epičtěji že už by to nešlo?

3. 12. 2016 by Lusi - ,

okgo_banner

A máme tu další shrnující článek s novými klipy od OK Go. Jeden by čekal, že po první várce a druhé várce už se víc překonat nemůžou, OK Go ale s každým dalším klipem posouvají hranice epičnosti. Vždy, když si říkáte, že větší už to nepůjde, dokážou vás ohromit. Svými klipy se totiž vždy snaží dosáhnout na hranici nemožnosti. Tak si pojďme připomenout, čím nás dostali v posledních dvou letech.

The Writing’s on the Wall

Jedna optická iluze vedle druhé! A to vše tradičně na jeden záběr. Do té doby nejmasivnější a nejnáročnější video, které natočili. Ze 60 pokusů údajně 18 zvládli až do konce.

Zájemci si můžou jednotlivé optické iluze projít a dopodrobna prozkoumat na speciálním webu

I Won’t Let You Down

Další video na jedne záběr, ovšem tentokrát v trochu masivnějším měřítku. Figurují v něm deštníky, Japonky a vozítka UNI-CUB, které dodala Honda jakožto sponzor celého videa. Natáčelo se v Japonsku a celý klip se natáčel v poloviční rychlosti, než vidíme ve výsledku.

Jestli vám finální letecké záběry z This Too Shall Pass (verze s marching band) přišly cool, tohle je zas o několik levelů dál. Závěrečný pohyblivý “pixel art” z lidí otevírajících deštníky je naprosto fenomenální.

Na stránce http://iwontletyoudown.com/ se můžete jak podívat na dokument z natáčení, tak si naklikat vlastní deštníkovou choreografii, kterou vám pak stránka zvizualizuje.

Upside Down & Inside Out

Oukej, tak na Zemi už OK Go zvládli v klipech všechny úrovně epičnosti, kam dál? Jasně, do stavu beztíže! A jako už tradičně, na jeden záběr. Tedy ne tak úplně, protože v letadle nebyli schopni nasimulovat stav beztíže na déle než 27 sekund, takže jeli na několik loopů simulujících nulovou gravitaci za sebou a ty části mezi vystříhli. Více v Behind the scenes videu. 

The One Moment

V posledním klipu, který vyšel minulou středu, se OK Go rozhodli dát nový rozměr slow motion. Aby to korespondovalo s názvem a smyslem písničky, natočili celý klip v několika vteřinách a pak ho cca desetinásobně zpomalili. A ono jim to krásně vychází. To proto, že si to pekelně dobře naplánovali. Co může být větší manifestací dokonalosti než každej zatracenej frame celého videa předem dopodrobna naplánovanej v brutální excelovský tabulce. To jako fakt.

Celé video je spojeno s kampaní #WalkHerWalk, kterou pořádá firma Morton Salt a která podporuje pět úžasných lidí s jejich organizacemi a projekty na zlepšení světa.

Tak co přijde příště? Zvládnou tohle ještě nějak překonat? Tipujte v komentářích.

Napsat komentář