Mé plány na rok 2016

12. 12. 2015 by Lusi

Mé plány na rok 2016

Normálně se snažím na blog nezatahovat osobní věci, v tomto případě jsem se ale rozhodla udělat výjimku, jelikož doufám, že by některé z mých plánů spřádaných na příští rok mohly alespoň pár mých čtenářů nějakým způsobem oslovit.

Předhodím vám teď seznam pěti výmyslů, které bych ráda v roce 2016 zrealizovala. Máte jedinečnou příležitost veřejně zkritizovat mé životní volby, přidat své moudré rady, slova podpory nebo se úplně nejideálněji k některému z mých nápadů připojit či jen nějak přidat ruku k dílu.

1) Zúčastnit se pražského Game Jamu jako účastník

Game Jam PragueGame Jam Prague je lokální buňkou celosvětové akce jménem Global Game Jam, která spočívá v tom, že se skupinky účastníků naráz pokouší vytvořit hru během 48 hodin. Týmy bývají tvořené profesionálními herními vývojáři i amatéry.

Na pražském Game Jamu jsem zatím byla vždy jen pomáhat s organizací. S herním vývojem nemám společného v podstatě vůbec nic (krom manžela). Všimla jsem si ale, že každý rok je drastický nedostatek hudebníků, resp. lidí, kteří by se byli u vznikajících her schopni věnovat hudební/zvukové stránce. A na to už bych si možná troufnout mohla (rozhodně víc než na grafiku či programování :) A konec konců jednu “hudbu ke hře” už na triku mám. Behold the epic medieval music of Cock Rider :D

Plán je tedy takový, že dostuduji trochu teorie, v lepším případě ovládnu i nějaký ten software k tomu určený, ale každopádně popadnu doma přinejmenším ukulele a vyrazím. Snad se mě nějaký tým ujme. Přihlášená už jsem, takže není cesty zpět.

2) Uspořádat EuroPárty

Eurovision 2016Sledování Eurovize u nás nemá vůbec tradici. A hromadné sledování Eurovize už vůbec ne. Přitom v jiných státech Evropy si to diváci umí užívat pořádně. Párty, na které se jedí pochoutky z jednotlivých evropských zemí, ochutnává alkohol z těchto zemí a u toho hromadně komentuje vysílaný přenos, je základ. Pro lepší představu si můžete projet hashtag #europarty na twitteru (až narazíte na fanynku Švédska oblečenou v šatech z IKEA tašky – that’s the spirit!).

Jelikož jsem fanda Eurovize, ale nepředpokládám, že by mě tu někdo na podobnou párty pozval, rozhodla jsem se něco takového v malém měřítku uspořádat sama. Doufám, že aspoň díky tomu víc lidí z mého okolí pochopí, že jde vlastně mnohem víc o mezinárodní zábavu než o ty písničky nebo o to, kdo vyhraje. (Mimochodem ČR letos opět soutěží, což je příležitost, která se už nemusí opakovat, pokud se ani tentokrát neprobojujeme do finále.)

Kdo bude chtít přijít, může se mi klidně už hlásit. Fandění České republice, vlaječky, IKEA tašky ani ponožky v sandálech nebudou povinné. Donesení něčeho jedlého nebo pitelného z některé ze soutěžících zemí ale ano. A kdyby někdo chtěl nabídnout projektor nebo svůj byt, na škodu to taky nebude.

3) Jet na MFF do Varů

KVIFFAč to zní neuvěřitelně, nikdy jsem nebyla na filmovém festivalu v Karlových Varech. Jak je to okolo těch červencových svátků, vždy jsem proti tomu měla aspoň 3 konkurenční akce, kterým jsem dala přednost. Říkám si ale, že už je pomalu čas to taky někdy vyzkoušet, abych byla v obraze (příp. věděla, o co jsem doteď přicházela). Stačí mi to na pár dní okouknout.

Budu doufat, že nikdo z mých přátel na tento termín nenaplánuje nějakou akci, která se neodmítá, a zároveň tímto předběžně rekrutuji companiony na cestu. Ať už z řad stejných nováčků, jako jsem já, nebo zkušených KVIFF harcovníků, co by mě v průběhu mohli obohacovat o své tipy, triky a rady, jak si to tam co nejlépe užít.

4) Založit si profil na Bandzonu a dát tam aspoň jednu píseň

BandzoneTohle je věc, se kterou čas od času koketuji a vždycky si to rozmyslím. Sem tam se mi přihodí, že něco složím, ale svoje písničky (resp. spíš takové útržky rádobypísní) jsem v podstatě nikdy veřejně neprezentovala, tak proč to konečně někde nezkusit.

Momentální plán spočívá v tom, že příští rok něco nového složím a rovnou nahraju a hodím na net. Pokud by ale múza nepřišla, spokojím se i s oprášením některého svého staršího songu. Nebo třeba do té doby bude už nějakým způsobem aktuální píseň, kterou mám v šuplíku a měla by se objevit v závěrečných titulcích nové vizuální novely z nejmenované české série. Pak bych mohla použít minimálně tu. I když i z těch starších už jsem předvytipovala asi dvě, které bych možná byla ochotná vytáhnout na veřejnost. Uvidíme.

5) Manga Godzilla

Manga GodzillaMalý projekt, o kterém teď nechci moc prozrazovat, ale chci ho určitě příští rok dokončit. Už jen proto, že jsem do něj investovala už dost emocí a když to vyjde, jak si to představuji, bude to vskutku epické. A tím, že to sem napíšu, zvyšuji svou motivaci :) Jen doufám, že mi z toho nevycouvají ostatní namočení a dotáhnem to do konce společně.

Můžu ale prozradit, že výsledkem by měl být videoklip. Možná pod hlavičkou Tlakshow. A že by se nám pro realizaci hodil někdo, kdo teď je nebo se chystá do Japonska. Podrobnosti pro ochotné zájemce poskytnu kdyžtak osobně/do mailu.

Toliko k mým plánům/přáním na příští rok. Nějak se mi nechce říkat jim předsevzetí. Na ty mám totiž samostatný seznam, jsou spíš dlouhodobějšího rázu a vždycky se mi tam přelévají nějaká z minulých let :) I když musím uznat, že kvantitativní přístup k předsevzetím, který jsem zvolila letos, docela uspěl (z 15 předsevzetí na rok 2015 mám už teď splněno 8).

Ale zpět k seznamu z článku. První tři body jsou uváděny v pořadí, v jakém logicky v průběhu roku musí nastat. Další dva jsou tam spíš do počtu, což ale nezamená, že by mi na nich záleželo o něco méně, jen nejsou vázány časově. Pokusím se samozřejmě splnit si všechny, ale i s nadpoloviční většinou bych byla asi ve výsledku spokojená. Tak uvidíme! Pokusím se připisovat průběžné updaty. Držte palce a neváhejte se na cokoliv ze zmíněného přidat!

5 komentářů: “Mé plány na rok 2016”

  1. Sykysan napsal:

    Sejdeme se na EuroParty!

  2. hitomi napsal:

    Podobný článek mám rozepsaný taky! :D I s hodnocením toho, co se mi podařilo splnit v tomto roce, tak jsem zvědavá, jestli budu podobně úspěšná. Europarty zní dobře, ale tedy jen kvůli ochutnávkám, soutěž jde zcela mimo mě :)

  3. Lusi napsal:

    Syky: Počítám s tebou!
    Hit: Mám tušení, že i dělání si srandy ze soutěžících by tě mohlo bavit (a o tom to je ;).

  4. Ruchie napsal:

    Europarty! Hlasim se!

  5. Lusi napsal:

    Tyjo, Europarty má zatím nahlášených víc účastníků z Brna než z Prahy :D

Napsat komentář