Já a AMV Peklo 2015

16. 6. 2016 by Lusi - ,

AMV Peklo vol. 2

Loni v srpnu proběhla na NatsuConu premiéra výsledku už druhého ročníku projektu AMV Peklo. Opět pod záštitou NatsuConu, opět s podobnou sebrankou autorů mezí kterými jsem opět měla tu čest být i já.

AMV Peklo vol. 2

Uzávěrka pro AMV Peklo 2016 se kvapem blíží, takže je nevyšší čas připomenout si ještě AMV Peklo 2015. Pokud vůbec netušíte, co je AMV Hell, případně česká odnož AMV Peklo, můžete si doplnit vzdělání v loňském článku věnovaném tomuto projektu a mé účasti na něm. V článku budu předpokládat, že tohle vše už máte v malíku a tentokrát se budu věnovat už jen konkrétnímu Peklu, tedy vol.2. Takže ať jste ho viděli, nebo ne, vřele doporučuji si ho nyní pustit. Přece jen, už je to přes tři čtvrtě roku.

Na druhé dávce českého AMV Pekla se podílelo 15 autorů. Trochu nárůst oproti předchozím 12, ale vesměs jde stále o tu samou bandu. (Nenápadná apelační vsuvka: Myslíte si, že jste vtipnější, než to, co jste právě viděli? Rozšiřte naše řady!) Ani délka celého AMV se nám meziročně moc nezměnila, což si myslím, že ale nevadí. Současná čtvrthodinovka je příjemně stravitelná a pokud v příštích ročnících nedorazí o hodně víc třeskutého materiálu, nevadila by mi stejná stopáž ani v dalších letech.

Kvalita příspěvků je proměnlivá. Nerada bych, abyste z následujících X odstavců usoudili, že se mi poslední Peklo nelíbilo. Naopak, jako celek AMV Peklo naprosto žeru. To ale neznamená, že k němu nemám své výtky, jejichž cílem má být zpětná vazba a poukázání na nedostatky, které z mého pohledu má.

Je potřeba také myslet na to, že představy o humoru má každý dost odlišné, takže prosím brát jako subjektivní názor. A abyste si udělali představu, jaký humor docením já, tak tohle jsou namátkou některé z mých nejoblíbenějších kousků z výše uvedeného Pekla: Fofola, Proč nejsi větší, Mě to tady nebaví, Nebe, Chameleon a Německo. Na druhou stranu mě neoslovují vtipy z Kameňáku, které mi nepřijdou vtipné samy o sobě a nejsou doplněné žádným videem, které by z nich udělalo vtipnější, a taneční části, ve kterých jsem zatím tu vtipnou stránku nějak nenašla.

Jako příklad toho, co by se dalo na příspěvcích zlepšit, využiji Sušenčinu Zimu. Sůša jistě promine a pochopí, že to není zaměřené vůči ní osobně, ani vůči jejímu humoru (koneckonců jejího Chameleona mám ve své topce :) Jenže Zima je typický příklad takového příspěvku, který je v mých očích hrozně tuctový. A zbytečně. Spojení songu, kde se zpívá, že je zima a sníh, s anime, kde je zima a sníh, je sice fajn, ale za mě: nezaujme, nepobaví. Chápu, že sází nejspíš na to, že písnička je sama o sobě tak trochu bizár, ale já od Pekla čekám prostě víc. Nejvtipnější části původních AMV Hellů jsou pro mě totiž ty založené na hodně černém humoru nebo slovních hříčkách. Proto kdyby bylo na mě, volila bych drsnější variantu a k lyrickému textu „zima zima zima všude je veliká“ bych vybrala nějakou scénu, kde se někdo smaží v pekle, utíká z hořícího domu, případně právě umírá na podchlazení.

Tolik k tomu, jaké příspěvky bych si osobně v Pekle přála vidět do budoucna. Sama ovšem vím, že vyrobit něco takového není vůbec sranda a mně osobně se taky zdaleka ne u všech mých příspěvků daří vyladit je dostatečně do zábavna. Pojďme se tedy podívat na ty moje zářezy v Pekle vol.2.

Mé příspěvky

Tentokrát jsem využila plný počet slotů a mých kousků můžete tedy v Pekle vidět celkem pět. Tři z toho v plné délce a dva rychlé vtípky. Navíc jsem si ještě sama sobě dala výzvu, že se pokusím dělat jen příspěvky z hudebním audiem, přijde mi to o něco náročnější udělat vtipné, než např. hlášky z filmů.

  • Mezi ozubenými koly – Tenhle příspěvek jsem měla vymyšlený asi rok dopředu a jsem ráda, že jsem mohla použít jeden z mých nejoblíbenějších filmů, jelikož jsem ve svých archivech narazila na song, který se doslovně hodí k jistým jeho scénám.
  • Jarda prej – Pokus o prozkoumání zákoutí humoru opakovaných záběrů. Mimochodem ta písnička není nijak upravovaná nebo loopovaná, takhle v originále opravdu je. Jinak mě překvapilo, jak málo je v celém Free! záběrů, kde někdo na někoho sahá o.0
  • NapojenSAO jsem neviděla, ale o tohle spojení si vyloženě říkalo. Ještě, že připojovací scéna byla hned v první epizodě.
  • Marmeláda – Zlatý hřeb mé tvorby. Tenhle kousek splňuje všechny moje výše zmíněné pekelné standardy, takže jsem na něj patřičně hrdá.
  • Superstar – Chlapci z UtaPri a jejich upřímná zpověď. S lipsyncem nemám téměř žádné zkušenosti, ale naštěstí se to v Pekle ztratí. Ještě tu byl docela oříšek vybrat dostatečně absurdní song na chvíli, kdy přijdou „zas s něčim novym„. Nakonec vyhrály Kozy kozy ven, ale ve hře byli třeba i Lunetici.

Co tak zpětně koukám, tak se příště asi zaměřím spíš na ty kratší hříčky. Takhle s odstupem mi přijdou určitě zábavnější.

Bonus

No a jako bonus tu mám tentokrát jeden z mých nejmilejších příspěvků, který jsme vytvořili s Jarníkem ve spolupráci. Ve více lidech totiž často vznikají o dost lepší nápady. Tady máte náš masterpiece :)

Závěrem

Doufám, že jsem vás nalákala se v letošním ročníku také účastnit (do uzávěrky zbývají ještě 3 týdny). Pamatujte na to, že tady převažuje cena myšlenky nad provedením, takže není čeho se bát, ani pokud jsou vaše střihačské zkušenosti malé. A jestli se účastnit nechcete, tak doufám, že se s vámi aspoň jako s diváky potkám na premiéře AMV Pekla 3 na letošním NatsuConu! Když se tomu budete smát, stejnak skončíte ve stejném pekle s námi autory ;)

4 komentáře: “Já a AMV Peklo 2015”

  1. chill napsal:

    Já si zase myslím, že je dobře, že jsou tam třeba i ty taneční příspěvky. Zaprvé když je to přecpané těmi sofistikovanými, tak to člověk hůře vstřebává, a zadruhé mi přijde, že takhle si tam každý najde to, co mu sedne. Taky mi tam nesedne všechno, ale celkově mi to přijde geniálně provedené. A třeba jak jsi říkala o tom sněhu v písničce a sněhu ve videu… mně se líbí Plešatí pánové. :D

    Jinak na další AMV peklo se velice těším. Účastnit se bohužel nebudu, protože kromě nedostatku času trpím kletbou, která mi rozbije počítač pokaždé, když se snažím pracovat s videem, nehledě na to, co používám za program a tak… takže se tomu už radši vyhýbám jak čert kříži. :D

    A vaše bonusové video je vskutku geniální. :)

  2. Lusi napsal:

    Jj, přesně proto jsem psala, že je to o stylu příspěvků, který sedne mně a počítám s tím, že si tam každý najde to svoje.
    A třeba Plešatí pánové mi přijdou dobří, vtipní a zapadající do konceptu, narozdíl od zimy, která je podle mě prostě jen taková lyrická… a tudíž mi nepasuje do Pekla (ale třeba do samostatného AMVčka klíďo).

  3. Sušenka napsal:

    Jop, docela mě zklamalo, jak blbě z toho nakonec Zima vyšla. Musím tě uklidnit, nepřišlo to vtipné ani mě, takže se letos budu snažit, aby příspěvky byly kvalitnější a hlavně kratší.

  4. Lusi napsal:

    Sůša: Zimu jsem vybrala jako příklad hlavně proto, že mě napadlo, jak by šla jednoduše využít v jiném podání.
    Ovšem letos sama narážím dost na to, že citím, že musí existovat nějaká vtipnější nebo drsnější scéna k mým nápadům, ale ne a ne ji vymyslet nebo na ni narazit…

Napsat komentář