A zase ti OK Go

22. 2. 2012 by Lusi - ,

Původně jsem chtěla dopsat pouze aktualizaci k tomuto článku o OK Go z minulého roku. Chlapci z OK Go se ovšem za posledních pár měsíců tak činili, že materiálu je rovnou na celý nový článek.

A o co že půjde? O videa k jejich zatím poslednímu albu Of the Blue Colour of the Sky, která, k velkému nadšení internetové populace, chrlí jedno za druhým.

Mně osobně jejich poslední album přijde hudebně slabší, než alba předchozí (kvalit mého oblíbeného Oh No v mých očích prostě nedosahuje), nicméně promakaností klipů k písním z téhle desky to plně kompenzují. Téměř s každým dalším videem posouvají hranice o něco dál a jejich počiny se stávají virálními takřka rychlostí blesku.

Je znát, že už nejsou omezováni časem nebo rozpočtem, na jejich úspěchu se teď občas rád přiživí i nějaký ten sponzor, a tak jejich videa můžou být epičtější a epičtější.

Ale dost už úvodu, jdeme na videa.

WTF?

Začneme zlehka, aby vás to rovnou nepoložilo. Tenhle klip vyšel jako úplně první z nové desky, dokonce ještě dřív než This Too Shall Pass zmiňované v předchozím článku. Není to možná až taková pecka, ale na to, jak málo k výrobě stačilo, je to klip naprosto parádní.

Zde pro zajímavost najdete video s názvem HTF (How the f*ck), kde je krásně vidět, jak to celé ve skutečnosti provedli a co všechno dokáže obyčejná duct tape.  Navíc uvidíte ve své původní podobě i „Jedi training“ a „personal struggle with IKEA chair“ bubeníka :)

End Love

Tohle video není úplně typický styl OK Go (nejde o klip bez střihu v reálném čase). Ovšem on to není ani typický styl jakýchkoliv jiných videoklipů, takže jsou pořád unikátní a do jejich „klipografie“ to tímto bezvýhradně zapadá. V klipu k End Love sledujeme členy kapely (a husu!), kterak 2 dny nepřetržitě skotačí v parku… :)

Mimochodem, ta husa má i fanstránku na facebooku.

White Knuckles

V klipu k White Knuckles se OK Go opět vrací ke staré prověřené metodě „na jeden záběr“. Tentokráte si vzali na pomoc psy a kyblíky.

Last Leaf

Klip sponzorovaný Samsungem, který byl vytvořen za pomoci foťáku od sponzora, 215 krajíců prošlého toustového chleba a jakéhosi hustolaseru. Trvalo to 4 měsíce.

All Is Not Lost

All Is Not Lost je zatím asi největší projekt OK Go, co do rozsahu. Spolupracovali na něm s Googlem a taneční skupinou Pilobolus. Vytvořili unikátní interaktivní počin, ve kterém jsou jednotlivá písmena abecedy skládána z lidských chodidel. Kromě samotného videa tak vyšel i jako Chrome Experiment takzvaný „Video Dance Messenger“, do kterého si můžete zadat vlastní zprávu, kterou pro vás několik párů nohou vytancuje přímo v klipu. Vyzkoušet si to můžete na adrese http://allisnotlo.st (nejlépe přes Google Chrome).

Pokud jste líní vyrábět si vlastní (nebo nemáte dostatečně silný počítač  – znám ^.^‘), podívejte se na oficiální verzi videa:

A aby byli extra hustí, dance messenger funguje i pro katakanu. Protože Japonci jim za to stojí. Sympatické, ne?

Needing/Getting

Zatím poslední videoklip OK Go a zároveň jeden z největších trháků. Nejspíš jste na něj v poslední době narazili, na internetu mu skoro nešlo uniknout. Však za to taky stojí. Tentokrát byl sponzorem Chevrolet, tak to podle toho taky vypadá – maximálně nadupané.

Jako bonus vám prozradím, že „automobilovou“ verzi písničky dala skupina na internet ke stažení zdarma. Prostě borci.

Jsem zvědavá, na co se můžeme těšit příště! A co vy?

 

2 komentáře: “A zase ti OK Go”

  1. Sykysan napsal:

    Teprve včera jsem viděl to automobilové Needing/Getting a příště už prostě očekávám, že v dalším klipu bude zásadní roli hrát sluneční soustava. (Jinak můj nejoblíbenější z této dávky je White Kuckels, hrozně moe!)

  2. hintzu napsal:

    U Needing/Getting mě pobavilo, že i za těch 24 hodin, co bylo přístupné jen se znalostí odkazu, nemělo problém nahnat přes milion a půl shlédnutí.

Napsat komentář